Nexus 6 ve Nexus 9 , Android 5.0 Lollipop ile geliyor....

Nexuslar da çıktı meydane :D


Kocaman bir Nexus 6 geldi!

Beklenen oldu ve Google, phablet boyutlu Nexus 6'yı resmi olarak tanıttı.
Motorola tarafından üretilen Nexus 6, 5,96 inç'lik dev Quad HD ekranıyla şimdiye kadarki en büyük Google telefonu. 13 megapiksel kameraya, çift ön hoparlöre sahip cihaz, fırçalanmış alüminyum gövdesiyle telefonda "kaliteli" his arayanları tatmin edecek gibi görünüyor. Nexus 6'nın işlem gücü 2.7GHz dört çekirdekli Snapdragon 805'ten geliyor. 32GB ve 64GB'lık modeller olarak piyasaya sürülecek olan telefon, 3.220mAh'lik büyük bir pile sahip. Büyük ekranın bu pile ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz.

Tasarımına baktığımızda telefon, Moto X'in "büyütülmüş" bir sürümüne benziyor. Ancak büyük telefonları seviyorsanız, bu kötü bir şey değil. Nexus 6, tabi ki Android son sürümü Android 5.0 Lollipop ile geliyor. Lollipop'ta bulunan bir güç tasarrufu işlevi, iddiaya göre pil ömrünü 90 dakika daha uzatabiliyor. (dalvikten ART+ ye geçiş)
Nexus 6 için Ekim sonunda ön-sipariş alınmaya başlanacak. Cihaz Kasım'da piyasada olacak.
HTC ve Google'dan Nexus 9 tablet!

Nexus 9, HTC tarafından üretilen, Android L ile çalışan bir tablet. 8.9 inç'lik 2048x1536 çözünürlüklü ekranı, 4:3 oranıyla hemen iPad Air'i andırıyor.
Tabletin içinde 64-bit'lik Nvidia Tegra K1 işlemci, 2GB RAM, 16GB veya 32GB depolama alanı bulunuyor; önde ise HTC'nin çift BoomSound hoparlörleri var. Arka yüzünde 8 megapiksellik bir kamera, LED ile destekleniyor. Önde ise şaşırtıcı biçimde 1.6 megapiksellik bir kamerayla yetinilmiş.
Nexus 9'un en önemli özelliklerinden biri, elbette işletim sistemi. Android L (veya Android 5.0) kurulu olarak gelen tablet, birçok yazılımsal yenilik getirecek. Google ve HTC, tabletin arka yüzünde yumuşak bir dokuya yer vererek tutuşu sağlamlaştırmak istemiş. 153.68mm x 228.25mm x 7.95mm boyutlarındaki Nexus 9, 425 gram ağırlığında (4G'li model 436 gram).
Tablet, siyah, beyaz ve "kum" renklerinde satışa sunulacak. Nexus 9'un sadece Wi-Fi ve Wi-Fi + 4G modelleri de olacak. Google, Nexus 9 için 17 Ekim'de ön sipariş almaya başlayacağını doğruladı. Nexus 9, 3 Kasım'da satışa sunulacak, ancak bu tarihin sadece ABD için geçerli olması muhtemel.
(Hürriyet)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEAM WİN RECOVERY PROJECT (TWRP) GELİŞMİŞ RECOVERY !!! ve ROOT YAPMA