Black Friday ile Cyber Monday... Sonbahar İndirimleri... Steam,Aliexpress,Oneplus etc.

İşletmecilerin müşteri çekmek için ,reklam yapmak ve satışlarını artırmak için para tuzağı kampanyaları... :)

Olabildiğince kendi menfaatimize göre ve aşırı kaçmadan ihtiyaç duyduğumuz şeylerle sınırlı bir şekilde kampanyalardan faydalanmalıyız bence...

Bu kampanyaların çoğu 26-27 kasım gibi başladı ...Kara Cuma ve Siber Pazartesi ,haftasonuna dahil ettiler. Çoğu 1 Aralık a kadar geçerli, mesela Steam oyun platformunda...
Bazı yerler 1 gün uzattık diye ilgi çekiyorlar...

Aliexpress, 11.11 den sonra bu kampanya ile devam ediyor... 11 kasım da gerçekten güzel indirimler vardı... Alipay kampanyasını takip edebilirsiniz, ilk defa ürün alanlara 50 dolara 10 dolar kupon vermişti,kullanamadım o zaman. İlk hesap açım ilk alışverişe 19 a 4 ve 25 e 5 dolar indirimleri vardı. Genelde bu şekilde indirim denk geldikçe almak bayağı uygun oluyor.
Çoğu sitelerde ilk kullanımlara özel, yeni üyeliklere bonus kupon ,indirim oluyor. Değerlendirmekte fayda var.  Alipay bu sefer 30$ a 6$ veriyor. Ayrıca birde $10 lık kupon da var.

STEAM
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Steam de ilk gün oyunların çoğu 7,80 TL idi.  Steam oyun platformu, lisanslı oyunları olabildiğince uygun fiyattan verip, oyunun eklentileri ile (dlc,add-on..) daha çok kazanmayı amaçlıyor.
Fiyatlar düştükçe ister istemez insanın alası geliyor. 7-8 lira verip crackle uğraşmadan rahat rahat lisanslı oyuna sahip olmak, multiplayer oynamak... Zaten mp oynamak tat veriyorlar, arkadaşlarla bir araya gelmek,eğlenmek...Yoksa yaşımız geçti gidiyor... Bendeki oyunları da oyundan saymıyorum gerçi,çünkü simulasyonlar da olabildiğince gerçeğe yakın hissi verilmeye çalışılıyor. (ETS2, FSX )

Steam in bu güzel indirimlerine bir de enpara nın 50TL ye kadar para iadesi de varsa tadından yenmiyor. %50 sini her ayın 5inde iade ediyorlar. Hazirandan beri uyguluyorlardı sanırım. Bu dediklerimi orginal sitelerden detayları iyi okuyarak kullanabilirsiniz. Ödeme seçeneklerinde Visa var, visa(boapara) var mesela. Sadece visa olan seçilmediyse geri ödeme yapılmıyor.

ONEPLUS OPEN SALES yaptı
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bana Oneplus2 ve OneplusX davetiyeleri gelmişti ama gördüğümde gerek kalmadı. gün boyunca davetiyesiz alımlar açık. Seç beğen al  :) Ayrıca stoklarında OneplusOne ın silk white 16 gb lık modeli gözüküyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu kampanyaları çoğu büyük siteler uyguluyor; ebay, bestbuy, dx, buyincoins,gearbest,banggood(özellikle çin sitelerinin hemen hemen hepsi :D )

Bunların dışında ayrıca incelediğim ve kadarıyla mobil platformlardaki çoğu büyük oyunlar da oyun içi satın alma kanalı ile normal kampanyalarından daha iyi kampanyalar yapıyorlar. Mesela Game of War, Coc,Lol, gameloft un tüm oyunları saymakla bitmez bunlar.

Ayrıca Türkiye de de buna benzer örnekler var; gittigidiyor,hepsiburada,hızlıal,n11 vs.
Kartlara göre chip bonus worldpuan lar var...
Bkmexpress in Alipay e benzettiğim bir kampanyası var, tavsiye ederim. 
İlk 30 tl harcamaya 20 tl geri veriyor. Hepsiburada da geçerli olmayışı kötü bence...
Paracebe diye bir site vardı yalan oldu, harcamalardan %1-2 komisyonu geri gönderiyordu. Hiç kullanmadım ama çok internet alışverişi yapanlar bu tarz sitelere göz atabilir. 
Mesela avantajix.com var bu tarz.


Peki neden bu kadar kampanya bu kadar indirim?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-tabiiki reklam yapıp daha çok müşteri yapmak, isimlerini duyurmak,alışveriş kitlesiyle güveni artırıp iyi bir prestij oluşturmak....
Bu firmalar her türlü kazanıyorlar,kampanyalı -kampanyasız... Ama nefsimize yenilirsek olan bize olur tabii, şunu alayım bunu da alayım. Netice de bizleri kendi bütçemiz ilgilendiriyor ( Yorgan meselesi :) )

Oyun içi satın almaya en çok tanıdık olduğum oyun GameOfWar . Geçen sene bi bakayım dedim, çok kişiyle tanıştım, kaç defa bıraktım ama arkadaşların hatrına girip çıkıyorum.
Oyunda yaşı büyük çok abiler ablalar var. İşadamları ,avukatlar,memurlar var. Kimi zaman geçirmek için kimi zevkine takılıyor ama gördüğüm kadarıyla bu çeşit oyunlar şimdiki çoçukların ellerinden düşmüyor. Bebekler bile telefon ile tablet ile büydükleri için bence bu şekilde çok tehlikeli. 

Hele birde play store yada appstore a kredi kartı tanımlıysa çoçuklar ne olduğunu bilmeden de oyun alabiliyor yada inatlaşıp bölüm geçemediklerinde nefsine yenilip kolaylığı seçiyorlar.
Bana kalırsa parayla ya da hileyle oyun bitirmek hiç bir başarı değil, boşa giden emeğe yazık,geçen zamana yazık...

Mesela arkadaşlar bana hesaplarını vermeyi teklif etmişlerdi kaç kere ama ben hiçi kabul etmedim. Hem haksız yere bir hesaba konacağım hem de emek verdiğim kendi hesabımı bırakacağım. Bu oyun amacından çıkmış oluyor.

 SONUÇ İTİBARİYLE OYUN KÖTÜDÜR :)) kamu spotu :)

 PC de de olsa,ps de xboxda olsa,mobilde de olsa maddi manevi zarar veriyorsa kötüdür. Ama boş vaktinde oynanılırsa kafa dağıtmak için faydalıysa başka, genel olarak zararlı çıkan hep oyuncular,müşteriler. 

Bu kadar yazmayacaktım sözde,nerden nereye gelmişim :) 

Bu örnekten de anlatmaya çalıştığım bunların hepsi bir satış stratejisi, bu kampanyalar biter yılbaşında geri başlar illaki bir bahane bulurlar. 

Küçük çoçuklar sussun ,anneyi babayı rahatsız etmesin diye ellerine telefon -tablet tutuşturuyolar. Hiç hoşuma gitmiyor. Zaten play store oynanabilirlik yaşları çıkarmıştı ama dikkate alan nerde...
Mesela ben neden oyun geliştirmiyorum ? çocuklara zararlı olmasın diye :D
 Şaka şaka tasarımla fazla aram yok :) Ama faydalı uygulamalar geliştirmek isterim :)
İlk defa bu kadar uzun bir blog yazmış gibiyim, umarım okuyon olursa yararlı olur :))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEAM WİN RECOVERY PROJECT (TWRP) GELİŞMİŞ RECOVERY !!! ve ROOT YAPMA